Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Economist για Κύπρο: «Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...»

Ο Economist αναφέρεται στην Κύπρο με τον τίτλο: «Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...» καταγράφοντας το χρονικό της εβδομάδας-θρίλερ στο νησί. 
 
«Πάντοτε έμοιαζε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, αλλά όχι κι έτσι... Από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία δεν προκάλεσε απώλειες σε όλους τους καταθέτες, άσχετα από τα ποσά που βρίσκονταν στις τράπεζες... Πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τυχόν εισβολές στις οικονομίες τους. Αποταμιευτές σε μέρη όπως η Ιταλία δεν έχουν ακόμα πανικοβληθεί. Αλλά αυτό ακριβώς θα πάθουν σε περίπτωση που προσπαθήσουν να τους ''σώσουν''».

Το άρθρο συνεχίζει: «Το χειρότερο θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να γλιστρήσει προς την έξοδο του ευρώ. Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την Ευρωζώνη, αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο». Σύμφωνα με τον αρθογράφο η καλύτερη λύση είναι μια αναθεώρηση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...