Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

SOS από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: Ψηφίστε το νομοσχέδιο

Την ανάγκη να ψηφιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το τέλος επί των καταθέσεων όπως ακριβώς έχει διαμορφωθεί σήμερα από την Κυβέρνηση, τόνισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Ο Διοικητής ανέφερε στους Βουλευτές ότι με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου δεν προστατεύονται οι ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, αλλά μόνο οι μικροκαταθέτες μέχρι 20.000 ευρώ και με την προστασία των μικροκαταθετών «ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε συντόμως την ανάκαμψη».

Όπως ανέφερε ο Διοικητής, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού γίνει τηλεδιάσκεψη μόλις ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι θα ζητηθούν εγγυήσεις για όλο το τραπεζικό σύστημα και ότι θα γίνουν ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κεφάλαια που χρειάζονται οι κυπριακές τράπεζες για να επαναδραστηριοποιηθούν, ενώ προειδοποίησε τη Βουλή ότι εφόσον το ποσό που θα εισπραχθεί με τις νέες ρυθμίσεις χωρίς τέλος οι πρώτες 20.000 ευρώ θα είναι χαμηλότερο των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ όπως είχε συμφωνηθεί με το Eurogroup.

«Αν πάρουμε 5,5 δισεκατομμύρια περίπου» είπε «αυτό θα θεωρηθεί ότι είμαστε εκτός συμφωνίας για το Eurogroup και ίσως να μην γίνει αποδεκτό».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...