Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα κόμματα καταγγέλλουν την παύση δίωξης του Κεντρικού Τραπεζίτη

Ισχυρίζονται ότι υπήρξε «συναλλαγή» και ο Π. Δημητριάδης παραιτήθηκε για να γλιτώσει τις ποινικές επιπτώσεις


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή παραίτηση του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη, καθώς θεωρείται πως προηγήθηκε συναλλαγή ώστε να αποφύγει ποινική δίωξη εναντίον του για υπόθεση πλαστογραφίας.


Ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά την παραίτηση Δημητριάδη ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η ποινική έρευνα εναντίον του για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα δεν ήταν τέτοια που θα οδηγούσαν με βεβαιότητα στη στοιχειοθέτηση υπόθεσης εναντίον του δικαστηρίου. Ο κ. Κληρίδης αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιασδήποτε μορφής συναλλαγή.

Ο κ. Πανίκος Δημητριάδης που είχε διοριστεί από τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια βρισκόταν σε έντονη αντιπαράθεση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επιθυμούσε την απομάκρυνση του. Με την παραίτηση λύνεται ο "γόρδιος δεσμός" και την διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να αναλάβει η μέχρι σήμερα Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Ο κ. Δημητριάδης αναμένεται να λάβει ως αποζημίωση μισθούς δύο χρόνων και να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα σε βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...