Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ξεκίνησε στη Νάπα η δίκη των Ελλήνων για τον πενταπλό φόνο


Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, άρχισε σήμερα η ακρόαση της υπόθεσης για τον πενταπλό φόνο που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Αγία Νάπα.

Κατηγορούμενοι είναι δύο Έλληνες, 30 και 41 ετών. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα εμφανιστούν 115 μάρτυρες κατηγορίας. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δι το φως της δημοσιότητας όταν συνέβη η εκτέλεση των πέντε ανθρώπων (ξημερώματα της 23ης Ιουνίου)ο ένας εκ των κατηγορουμένων, είχε πλούσια αντιεξουσιαστική δράση και διατηρούσε επαφές με κατηγορούμενους για τρομοκρατία. Σύμφωνα με την Αστυνομία της Κύπρου μέσα σε διάστημα 6 δευτερολέπτων εκτέλεσε 5 άτομα πυροβολώντας εναντίον τους 14 φορές με πιστόλι 9 mm.

Συμμετοχή σε επεισόδια

Στο παρελθόν ο Δ.Μ. είχε προσαχθεί από την περιοχή των Εξαρχείων, ενώ είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια, στις 17 Νοεμβρίου 2010. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διατηρούσε επαφές με άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και τον «Επαναστατικό Αγώνα». Πλην του 29χρονου, για την υπόθεση της Κύπρου κατηγορείται και ο 41χρονος Α.Τ. (συνελήφθη σε πάρκο στη Φιλοθέη). Και αυτός φέρεται να είχε αντιεξουσιαστική δράση, ενώ συμμετείχε σε κύκλωμα που το καλοκαίρι του 2010 εισήγαγε 83 κιλά κοκαΐνη με ιστιοφόρο στη Λευκάδα. Συνελήφθησαν το Σάββατο, ενώ το ένταλμα των κυπριακών αρχών εκδόθηκε δύο μόλις ημέρες μετά την πενταπλή δολοφονία, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Χθες, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα αρνήθηκαν την έκδοσή τους στην Κύπρο και κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι να λάβει οριστική απόφαση το Δικαστικό Συμβούλιο.

Οι δύο άνδρες αναγνωρίστηκαν από τις κυπριακές αρχές ως οι δράστες δολοφονίας πέντε ατόμων, ξημερώματα της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα. Οι τέσσερις από τους δολοφονηθέντες, δύο Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι, εργάζονταν στην ασφάλεια 47χρονου Κύπριου επιχειρηματία, ενώ ο πέμπτος ήταν φίλος ενός εκ των τεσσάρων και συμπτωματικά βρισκόταν μαζί τους τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης. Η δολοφονία αποδίδεται σε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του Κύπριου επιχειρηματία που, σύμφωνα με φήμες, συνδέεται με τυχερά παιχνίδια. Πηγές από την Κύπρο σημειώνουν ότι ο εκτελεστής δολοφόνησε και τους πέντε, θεωρώντας ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο επιχειρηματίας, κάτι που ωστόσο δεν συνέβαινε! Παρέλαβε το όπλο, ένα πιστόλι 9 mm στο διάστημα της παραμονής του στην Κύπρο. Από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν καρέ καρέ τις κινήσεις των δραστών φέρεται να προέκυψε ότι ρόλο εκτελεστή είχε ο 29χρονος Α.Μ (κατά τη διαφυγή του μάλιστα φέρεται να του έφυγε καπέλο με το οποίο κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του), ενώ ο 41χρονος περίμενε μέσα σε νοικιασμένο τζιπ, σε απόσταση 50 μ. από το σημείο της δολοφονίας.

Του Γιάννη Σουλιώτη/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...