Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συλλυπητήρια μηνύματα της Ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας για τον θάνατο του Τ. Μητσόπουλου

Την οδύνη της εκφράζει η πολιτική ηγεσία για τον ξαφνικό θάνατο του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας.


» Διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του.

» Εκφράζω στην οικογένεια του, τον Κυπριακό λαό, την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

Την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του υπουργού Άμυνας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας υπεύθυνος πολιτικός, ένας ωραίος άνθρωπος, ο οποίος, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, σε όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα, για τα δίκαια του λαού της Κύπρου. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει: «Βαριά και πολλαπλή η απώλεια του στενού μου φίλου υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου. Απώλεια για τον Κυπριακό λαό και για τον Ελληνισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Κύπρο όσο και την ευρύτερη περιοχή μας.

» Απώλεια και για εμένα προσωπικά, καθώς διανύσαμε μαζί μια μεγάλη διαδρομή συνεργασίας και προσωπικής φιλίας. Πάνω απ' όλα όμως, απώλεια για την οικογένειά του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε και εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη και αντοχή αυτές τις ώρες.

» Η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο δημόσιο άνδρα, ο Ελληνισμός έναν μεγάλο πατριώτη και η οικογένεια του τον άνθρωπο της.

» Ας σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη, αποτίοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στον δημόσιο, έντιμο, πατριωτικό, γεμάτο ήθος και αξιοσύνη σύντομο βίο του.»

Ο πρόεδρος της «Δράσης» Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Γνωριστήκαμε με τον Τάσο Μητσόπουλο όταν ήμασταν πολύ νεότεροι. Εξελίχθηκε σε μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε σημαντικό έργο σε όλες τις θέσεις όπου υπηρέτησε. Είναι μεγάλη απώλεια.

» Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο χαμό του και τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...