Τη δέσμευσή τους για λύση του Κυπριακού η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, εξέφρασαν οι ηγέτες τους, Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου στο δείπνο που παρέθεσε απόψε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Σε σύντομη, συμφωνημένη, δήλωση μετά το δείπνο, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι ήταν μια πολύ καλή βραδιά και ότι το δείπνο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πρώτη ευκαιρία, πρόσθεσε, για τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν μετά την εκλογή του κ. Αναστασιάδη. Επίσης, χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία των συζύγων τους.
Ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Έρογλου εξέφρασαν «την ικανοποίηση τους για την πρώτη αυτή ευκαιρία να συναντηθούν και παραμένουν δεσμευμένοι σε ειρηνευτική διαδικασία, με στόχο λύση η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον για όλο τον Κυπριακό λαό».
Καλό χαρακτήρισε το κλίμα στο δείπνο ο πρόεδρος Αναστασιάδης. «Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας», πρόσθεσε.
Το μενού του δείπνου περιλάμβανε καπνιστό σολομό για ορεκτικό, λαβράκι για κυρίως πιάτο και μιλφέιγ με φράουλα για επιδόρπιο.
Σε σύντομη, συμφωνημένη, δήλωση μετά το δείπνο, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι ήταν μια πολύ καλή βραδιά και ότι το δείπνο πήγε πολύ καλά. Ήταν μια πρώτη ευκαιρία, πρόσθεσε, για τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν μετά την εκλογή του κ. Αναστασιάδη. Επίσης, χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία των συζύγων τους.
Ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Έρογλου εξέφρασαν «την ικανοποίηση τους για την πρώτη αυτή ευκαιρία να συναντηθούν και παραμένουν δεσμευμένοι σε ειρηνευτική διαδικασία, με στόχο λύση η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον για όλο τον Κυπριακό λαό».
Καλό χαρακτήρισε το κλίμα στο δείπνο ο πρόεδρος Αναστασιάδης. «Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας», πρόσθεσε.
Το μενού του δείπνου περιλάμβανε καπνιστό σολομό για ορεκτικό, λαβράκι για κυρίως πιάτο και μιλφέιγ με φράουλα για επιδόρπιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου