Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Κύπρος: Στα κόμματα η μελέτη του ΑΚΕΛ για λύση εκτός τρόικας

Επιδόθηκε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, η πολυσέλιδη μελέτη που ετοίμασε ομάδα ειδικών, για...λογαριασμό του ΑΚΕΛ, για εναλλακτική λύση εκτός τρόικας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η επίδοση της μελέτης εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του κόμματος, για ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο απεγκλωβισμού από την τρόικα. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αναφέρει ότι η είσοδος της Κύπρου σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δημιουργεί συγκεκριμένες, συνεχείς και επαχθείς επιπτώσεις τόσο στην οικονομία αλλά ιδιαίτερα στην κυπριακή κοινωνία.

Το ΑΚΕΛ, προσέθεσε, έχει προβεί σε συγκεκριμένη ανάλυση του συνολικού πλαισίου της δανειακής σύμβασης και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρξει στράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίηση οδικού χάρτη απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, επισημαίνει ο κ. Κυπριανού, έχουμε ενώπιόν μας την παρούσα μελέτη η οποία καταλήγει σε πρόταση συντεταγμένης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ. «Θεωρούμε ότι μια τέτοια λύση θα πρέπει να μελετηθεί και από την κυπριακή κυβέρνηση αλλά και από τα πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς φορείς και άλλους. Σας παρακαλούμε όπως καλέσετε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να ανταλλάξουμε απόψεις για το θέμα» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κυπριανού.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...