Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Κύπριος υπ. Άμυνας: Η συνεργασία με Ισραήλ στοχεύει στην προώθηση της ειρήνης

Η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας δεν αποτελεί απειλή για κανένα, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου κατά την επιστροφή του από το Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι στόχος της συνεργασίας των δύο χωρών είναι η προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή και δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους.

Πρόσθεσε ότι δεν νοείται συνεργασία στον ενεργειακό τομέα χωρίς να εξετάζεται και η πτυχή της ενεργειακής ασφάλειας η οποία είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και λεπτό θέμα.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι παρόμοιες συνεργασίες θα επιδιωχθούν και με άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα, ο Λίβανος και η Αίγυπτος.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δυο χωρών τον τομέα της ασφάλειας και αποφασίστηκε η σύσταση τεχνικών επιτροπών για προώθηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.Οι επιτροπές θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση στην Κύπρο στις 28 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...