Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Λιλλήκας: Το ευρώ έχει ήδη απαξιωθεί


Τις τεράστιες εθνικές και πολιτικές ευθύνες τόσο του Δημήτρη Χριστόφια όσο και του Νίκου Αναστασιάδη, για το σημερινό κατάντημα της Κύπρου, αναδεικνύει ο Γιώργος Λιλλήκας.

Ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών της διακυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου, του “όχι” στο Σχέδιο Ανάν, ο οποίος ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, και λίγο έλειψε να… προσπεράσει τον Σταύρο Μαλλά του ΑΚΕΛ, ώστε να βρίσκεται εκείνος στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη, παραχωρεί συνέντευξη στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, με την οποία αναφέρεται στις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για τη Λευκωσία.

“Ο πρόεδρος Χριστόφιας φέρει τεράστιες ευθύνες. Εκείνος έβαλε τη θηλιά του Μνημονίου στο λαιμό της Κύπρου, και ο κ. Αναστασιάδης άνοιξε την καταπακτή”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος ηγείται σήμερα ενός νέου κόμματος, της Συμμαχίας των Πολιτών.

“Η έξοδος από το ευρώ έχει οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, και θα απαιτήσει τη συνεργασία των εταίρων μας στο Eurogroup. Δεν είμαι σίγουρος πόσο θετική θα ήταν η στάση τους.

Πεποίθησή μου είναι ότι το ευρώ, ως ένα διεθνές νόμισμα αναφοράς, έχει ήδη χάσει την αξιοπιστία του, και μια ενδεχόμενη έξοδος μιας χώρας, όσο μικρή κι αν είναι, θα κλονίσει ακόμη περισσότερο το όλο οικοδόμημα του ευρώ”, επισημαίνει ο Γιώργος Λιλλήκας, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η χώρα από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...