Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Γερμανία: Η Κύπρος θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες

Η Κύπρος θα αποφασίσει η ίδια τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης της συμμετοχής της στο σχέδιο διάσωσής της, διευκρίνισε... ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ. Επανέλαβε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική. «Αναστάτωση στους αποταμιευτές άλλων χωρών της Ευρωζώνης δεν είναι δικαιολογημένη», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε ότι το πρόγραμμα διάσωσης έχει ως στόχο να καθησυχάσει την Ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, αντίθετος στην συμμετοχή των μικροκαταθετών στην χρηματοδότηση της διάσωσης της Κύπρου εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel».

Κατά την διάρκεια συνάντησης του προεδρείου των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) χθες το βράδυ, ο Βεστερβέλε υποστήριξε ότι «θα ήταν πιο έξυπνο να εξαιρεθούν οι μικροκαταθέτες», σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι νομικές προϋποθέσεις για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο. «Αυτό που μετράει είναι η συστημική σημασία της χώρας και η βιωσιμότητα του χρέους της», φέρεται να δήλωσε ο γερμανός Φιλελεύθερος.

Κριτικός εμφανίστηκε κατά την ίδια συνεδρίαση και ο υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαρακτήρισε λάθος να καθίστανται υπεύθυνοι οι μικροκαταθέτες και υποστήριξε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έπρεπε να είχε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...