Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κύπρος: Εκροές άνω των 18 δισ. ευρώ από τους Ρώσους το α' τρίμηνο του έτους

Στις Παρθένες Νήσους και το Λουξεμβούργο κατέληξαν οι περισσότερες καταθέσεις Ρώσων μεγιστάνων, που βρίσκονταν στην Κύπρο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, που επικαλείται στοιχεία της Wall Street Journal, τα οποία αναδημοσιεύει ο ρωσικός τύπος, η εκροή έγινε τόσο πριν, όσο και μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων, αφού τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα είχαν παραμείνει ανοιχτά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επενδύσεις των Ρώσων πολιτών και εταιρειών διεθνώς ανέρχονταν το πρώτο τρίμηνο του 2013 στα 67 δις δολ.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 οι καταθέσεις των Ρώσων στις Παρθένες Νήσους ανήλθαν στα 31,6 δις δολ, ενώ το 2012 ήταν μόλις 2,1 δις.

Στο Λουξεμβούργο οι ρωσικές καταθέσεις ανήλθαν στα 13,9 δις δολ, σε σχέση με μόλις 258 εκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στην Κύπρο οι καταθέσεις των Ρώσων στο τέλος του 2012 ανέρχονταν στα 31 δις δολ και το πρώτο τρίμηνο του 2013, λίγο πριν το κούρεμα, μειώθηκαν στα 2,7 δις.



Πηγή:www.reporter.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...