Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στις 30 Μαΐου το δείπνο Αναστασιάδη – Έρογλου


Στις 30, αντί στις 29 Μαΐου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθεί το δείπνο των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ανακοίνωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο κ. Έρογλου ανακοίνωσε ακόμη πως αναβλήθηκε η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στα κατεχόμενα το Σαββατοκύριακο.

Η επίσκεψη αναβάλλεται γιατί, όπως είπε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, από το τουρκικό ΥΠΕΞ ενημερώθηκε πως «δεν αναμένεται να προκύψει κάτι ιδιαίτερο από το δείπνο».

Για το δείπνο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ντερβίς Έρογλου επεσήμανε ότι «ασφαλώς δεν θα λύσει το Κυπριακό εκείνη τη μέρα, ωστόσο θα συζητήσουν για το πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και θα ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό».

Σε ό,τι αφορά στην κρίση στα κατεχόμενα που οδηγεί σε πρόωρες «εκλογές», ο Ντερβίς Έρογλου αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από τους αντάρτες «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

«Έγραψαν ότι έκανε πραξικόπημα το προεδρικό. Εγώ ποτέ δεν έκανα πραξικόπημα στη ζωή μου», δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου.

Τέλος σημείωσε ότι δεν βρίσκεται σε διαμάχη με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ούτε και με τον «πρωθυπουργό» Ιρσέν Κιουτσιούκ και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο τελευταίος τον πολεμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...