Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Την καταδίκη και των έξι κατηγορουμένων για την έκρηξη στο Μαρί ζήτησε η Εισαγγελία

Την καταδίκη και των έξι κατηγορουμένων στη δική για την έκρηξη στο Μαρί, στην οποία έχασαν την ζωή τους 11 άνθρωποι τον Ιούλιο του 2011, ζήτησε η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία υποστήριξε ότι υπήρξε αμέλεια εκτέλεσης καθήκοντος.

Στην αγόρευσή της ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στην Λάρνακα, η δικηγόρος της Εισαγγελίας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού είναι ένοχος «διότι αγόραζε χρόνο κρατώντας τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες με το Ιράν και τη Συρία».

Χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα ως «αναξιόπιστο» και υποστήριξε ότι «είναι ένοχος καθώς δεν ενήργησε με τρόπον ώστε να αποφευχθεί η φονική έκρηξη».

Για τον πρώην Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού είπε ότι είναι «ένοχος, γιατί αν και γνώριζε τον λανθασμένο τρόπο στοίβαξης της πυρίτιδας και ενώ ήταν εξουσιοδοτημένος να λαμβάνει αποφάσεις δεν το έπραξε».

Σε ό,τι αφορά στους τρεις κατηγορούμενους πυροσβέστες, τον διευθυντή της πυροσβεστικής Ανδρέα Νικολάου, τον υποδιευθυντή της πυροσβεστικής Πάμπο Χαραλάμπους και τον διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας είπε ότι «είναι ένοχοι διότι επέδειξαν ολιγωρία, αμέλεια και αδράνεια».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον 7ο κατηγορούμενο, τον συνταγματάρχη Γεωργιάδη, τον οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αφαιρέσει από το κατηγορητήριο και τον μετέτρεψε από κατηγορούμενο σε μάρτυρα κατηγορίας. Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ζήτησε από το Κακουργιοδικείο να κριθεί ο Γεωργιάδης ως αξιόπιστος μάρτυρας.

Την Πέμπτη θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...