Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σύσκεψη Αρχηγών κομμάτων: Συζήτησε το θέμα Ταμείων Προνοίας στην Βουλή

Τον τρόπο για το πώς η εκτελεστική εξουσία προτίθεται να ρυθμίσει το θέμα των Ταμείων Προνοίας, οι καταθέσεις των οποίων βρίσκονται είτε στην Λαϊκή Τράπεζα είτε στην Τράπεζα Κύπρου συζήτησε σήμερα η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων έκριναν ότι για το θέμα πρέπει να κληθεί ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στην σύσκεψη της ερχόμενης Πέμπτης ώστε να δώσει διευκρινίσεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου έλαβε σήμερα επιστολή από τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία αναφέρεται πως για την Κυβέρνηση το θέμα των Ταμείων Προνοίας είναι κορυφαίο ζήτημα και ότι θα επανέλθει με πρόσθετες προτάσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική διαχείριση, την διαφάνεια, την διασπορά των επενδύσεων και την πολύ αποτελεσματική εποπτεία.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων ήταν όπως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης κληθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών για το ζήτημα της παραπλάνησης της Βουλής.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε επίσης και η επιθυμία του πρώην Διοικητή της Μαρφίν Λαϊκής Ανδρέα Βγενόπουλου που εκφράστηκε δημόσια να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για να απαντήσει σε ερωτήματα και να δώσει διευκρινίσεις.



offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...