Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Καζαμίας: Ο Δ. Χριστόφιας δεν είχε άλλη επιλογή για το ελληνικό χρέος

Ο πρώην πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσει με την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο επώδυνο και να ήταν για την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε... ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας. Ανέφερε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος θα ήταν πολύ πιο επώδυνη.

Συνεχίζοντας σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής, ο Κίκης Καζαμίας διαφώνησε με τη δήλωση του επίσης πρώην υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, ότι ούτε το κράτος, ούτε η Κεντρική Τράπεζα είχαν συνειδητοποιήσει τις ζημιές που θα προκαλούσε η απομείωση των ελληνικών ομολόγων.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε λάβει οποιαδήποτε συμβουλή από εμπειρογνώμονες αναφορικά με την απομείωση των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Καζαμίας είπε ότι τελούσε σε άγνοια για ένα τέτοιο γεγονός.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Όλι Ρεν ότι η Κύπρος άργησε πολύ να λάβει μέτρα με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί δραματικά, ανέφερε ότι εκ των υστέρων ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Επίσης, παρουσίασε επιστολή που του απέστειλε ο Όλι Ρεν στις 11/1/2012, στην οποία εξέφραζε την ικανοποίησή του από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και του γνωστοποιούσε ότι η Κύπρος βγήκε από τη λίστα των πέντε χωρών που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...