Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στην Κύπρο το τελικό Ευρωπαϊκό Διαπεριφερειακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDEEA

Στις 15 & 16 Μαίου στην Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί το τελικό Ευρωπαϊκό Διαπεριφερειακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκου Προγράμματος «MEDEEA: Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές» με την συμμετοχή όλων των εταίρων του προγράμματος και πολλών ενταγμένων στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Δήμων. 
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εννέα περιοχές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία, με κοινό στόχο τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της ενέργειας και τη γνωστοποίηση και ευρεία εφαρμογή των καλύτερων Ευρωπαϊκών ενεργειακών πρακτικών που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε αστικό επίπεδο.

Από την Κρήτη συμμετέχουν και έχουν δραστηριοποιηθεί οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Αρχανών-Αστερουσίων, Ανωγείων και Γόρτυνας.
 
H Περιφέρεια Κρήτης (Ενεργειακό Κέντρο) παρείχε στους Δήμους τεχνική υποστήριξη και μετέδωσε την απαραίτητη τεχνογνωσία για την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας. Χρηματοδότησε δέ την Πιστοποίηση κατά το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο (European Energy Award - eea®) - από Διεθνή Επιθεωρητή - των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, και Μαλεβιζίου που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, εξασφαλίζοντάς τους μία σημαντική διάκριση ιδιαίτερα χρήσιμη και μελλοντικά απαραίτητη για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα της ΕΕ και Ευρωπαϊκά ή Εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία.
H Περιφέρεια και οι Δήμοι της Κρήτης προετοιμάζονται για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και έργων στα πλαίσια της «Έξυπνης εξειδίκευσης» που απαιτεί προαπαιτούμενο της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Οι Δήμοι επέδειξαν ιδιαίτερη δραστηριοποίηση στο πρόγραμμα και πέτυχαν τις υψηλότερες επιδόσεις μεταξύ των Δήμων όλων των Μεσογειακών χωρών. Στο συνέδριο της Κύπρου θα βραβευθούν επισήμως οι Δήμοι της Κρήτης, μεταξύ των Δήμων άλλων Περιφερειών. Οι Δήμαρχοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, και Μαλεβιζίου θα παραβρεθούν στην τελετή βράβευσης και θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους στον Ενεργειακό τομέα κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...