Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Ανυπέρβλητες δυσκολίες για επιχειρήσεις στην Κύπρο – Χαλαρώνουν οι τραπεζικές συναλλαγές


Ουσιαστικές χαλαρώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές θα αποφασιστούν από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα στην Κύπρο, που αρχές της εβδομάδας θα διαβουλευθούν για το σχέδιο του 12ου διατάγματος, το οποίο πρέπει να εκδοθεί πριν από την ερχόμενη Παρασκευή.

Το νέο διάταγμα θα περιλαμβάνει χαλαρώσεις τις οποίες έχει ζητήσει με επιστολή του και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς καταγράφονται πλέον ανυπέρβλητες δυσκολίες για τις επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών. Αναμένεται ότι θα αποφασιστεί άρση της απαγόρευσης ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών από νομικά πρόσωπα.

Αυτό αναμένεται να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και ειδικά σε αυτές που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή και μέχρι σήμερα είναι παγιδευμένες. Το άνοιγμα λογαριασμών ήταν βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, για διευκόλυνση των συναλλαγών τους και κυρίως με τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό.

Επίσης, Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσουν και τη δυνατότητα να επιτραπεί η χρησιμοποίηση καταθέσεων και το «σπάσιμο» γραμματίων, για την εξόφληση δανείων ή πιστωτικών καρτών.

Στόχος είναι να υιοθετηθεί το συντομότερο το νέο διάταγμα και αν είναι δυνατό πριν τη λήξη του υφιστάμενου, την ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...