Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει αναφορές Ρασμούσεν για ΑΟΖ

Το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει τις σχετικές αναφορές του ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντρες Φόνγκ Ρασμούσεν για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μετά την επίλυση του Κυπριακού». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι
«καμιά έκπληξη δεν προκαλούν στο ΑΚΕΛ οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αφού το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντική την Τουρκία για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων του στην περιοχή. Σε αυτό το πνεύμα αξιολογεί τη λύση του Κυπριακού και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ».

Προσθέτει ότι «ο κυπριακός λαός βιώνει ακόμη στο πετσί του την καταστροφική δράση του ΝΑΤΟ στην Κύπρο, όπως επίσης γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για σειρά άδικων πολέμων, δικτατοριών, φασιστικών πραξικοπημάτων και για τον ανείπωτο πόνο και οδύνη που προκαλεί σε λαούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

«Σε αυτό τον Οργανισμό είναι που επιμένει να εντάξει την Κύπρο η κυβέρνηση Αναστασιάδη, της οποίας φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα, όταν πριν λίγες βδομάδες οι άλλοι φίλοι του κ. Αναστασιάδη επέβαλλαν με ωμό και αδίστακτο τρόπο καταστροφικές συνταγές για την οικονομία της Κύπρου», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης απευθύνεται στους φίλους του στο ΝΑΤΟ για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, αυτοί απαντούν χρησιμοποιώντας την τουρκική επιχειρηματολογία αναφορικά με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ».
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...