Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Συγκλονιστικό : 7μελής οικογένεια στην Αραδίππου κινδύνευε να λιμοκτονήσει


-Σοκ προκαλεί η περίπτωση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αραδίππου που κινδύνευσε να λιμοκτονήσει λόγω της οικονομικής κρίσης

-Το ένα παιδάκι σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο γιατί δεν είχε δεύτερο παντελόνι 

-Ανέλαβε δράση για στήριξη της οικογένειας ο Δήμος Αραδίππου

Στο έσχατο σημείο κοινωνικής εξαθλίωσης, είχε φτάσει 7μελής οικογένεια από την Αραδίππου, λόγω της οικονομικής κρίσης, πριν αναλάβει τη στήριξη της ο Δήμος, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η ιστορία που έφερε στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αποκαλύπτει το μέγεθος των συνεπειών που επέφερε η οικονομική κρίση στον τόπο μας και τον πλέον δραματικό τρόπο με τον οποίο το βιώνουν κάποιες οικογένειες.
Η συγκεκριμένη οικογένεια εκτιμάται ότι παρέμεινε νηστική για χρονικό διάστημα, το οποίο μέχρι στιγμής είναι άγνωστο, καθώς όταν αρμόδιοι του Δήμου Αραδίππου επισκέφθηκαν το σπίτι τους, για να εξακριβώσουν πλήρως την κατάσταση, δεν υπήρχε κανένα ίχνος από τρόφιμα!

Σημειώνεται ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν εργάζεται, καθώς τόσο οι γονείς όσο και τα τρία ενήλικα, από τα επτά συνολικά παιδιά τους, περιλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι το ένα εκ των ανήλικων παιδιών σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο, καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του είχε μόνο ένα παντελόνι, το οποίο μάλιστα αδυνατούσαν να πλένουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...