Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τράπεζα Κύπρου: Προτεραιότητα η ανάκτηση της αξιοπιστίας

Την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Τράπεζας Κύπρου  θέτει ως πρώτη του προτεραιότητα ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Σορώτος, ο οποίος αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του.

Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου περιλαμβάνει τη μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και την ομαλή έξοδο από το καθεστώς εξυγίανσης.

Με δήλωσή του στον «Φιλελεύθερο», ο κ. Σορώτος στέλνει μήνυμα προς το προσωπικό για συνεργασία και κοινή προσπάθεια «ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει η τράπεζα ορθολογιστικά», τονίζοντας ότι «πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι, καθώς η πορεία της τράπεζας εξαρτάται και από τον ανθρώπινο παράγοντα».

Σημειώνεται ότι, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποτίμησης του ισολογισμού της κυπριακής τράπεζας, το μεγαλύτερο μέρος των ανασφάλιστων καταθέσεων μένει δεσμευμένο δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες να περιοριστεί η συρρίκνωση της οικονομίας.

Επίσης, δυσκολίες υπάρχουν προς το παρόν και όσον αφορά στην αξιοποίηση του παράθυρου ρευστότητας που άνοιξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο λόγος είναι ότι για να μπορέσει η Τράπεζα Κύπρου να λαμβάνει μέρος σε πράξεις νομισματικής πολιτικής, αντί να της παρέχεται έκτακτη ρευστότητα (ELA), θα πρέπει να «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε να έχει ελεγμένους λογαριασμούς μέχρι να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...