Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Λευκωσία: Νομικά άκυρη η ανακήρυξη του ψευδοκράτους

«Η ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί το εχέγγυο για μια συνολική και αμοιβαίως αποδεκτή λύση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας και η Κυπριακή Κυβέρνηση καταδικάζουν την παράνομη αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους και επαναλαμβάνουν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση του Κυπριακού, για την επανένωση της πατρίδας και του λαού  στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, για μια λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του συνόλου του κυπριακού λαού.  

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, καλώντας την Τουρκία να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να σεβασθεί τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συμβάλει στην επανένωση της Κύπρου και τους λαού της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει πως πρόκειται για «μια ενέργεια που αποτελεί την κορύφωση των διχοτομικών ενεργειών της Άγκυρας, αλλά και της προσπάθειας νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής».

Ο κ. Στυλιανίδης υπογραμμίζει πως «η ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί το εχέγγυο για μια συνολική και αμοιβαίως αποδεκτή λύση».

Προσθέτει ότι «η διεθνής κοινότητα σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει με σωρεία ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη νομικά άκυρη ανακήρυξη του ψευδοκράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...