Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η Κύπρος δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα λέει ο Σούλτς

Επικριτικός απέναντι στις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Eurogroup για την Κύπρο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων της ΕΕ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ίσα δικαιώματα και ανέφερε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για την Κύπρο, δεν έπρεπε να ήταν διαφορετικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν για άλλες χώρες.

«Η Κύπρος δεν αντιμετωπίστηκε όπως άλλες χώρες. Δεν είναι ποτέ αργά. Πιστεύω ότι επί του παρόντος έχουμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πακέτο ύψους 11 δισ. Αλλά αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα, εάν δεν επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο κ. Σούλτς και προσέθεσε ότι επιβάλλεται να υπάρξει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν δουλειές και οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Σούλτς επισκέφθηκε χθες το απόγευμα την κεντρική εμπορική Λεωφόρο Μακαρίου, όπου είδε από κοντά τον μεγάλο αριθμό κλειστών καταστημάτων, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της απόφασης του Eurogroup και σχολίασε:

«Θυμάμαι την τελευταία μου επίσκεψη εδώ, όπου υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα στην πόλη και στο κέντρο της πόλης, σε αντίθεση με αυτό που βλέπω τώρα! Είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι πολύ ήσυχα. Πολλά καταστήματα είναι είτε άδεια, είτε προς πώληση. Είναι σίγουρα μία πολύ ανησυχητική κατάσταση».

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες χρειάζονται ελπίδα, λέγοντας πως δεν μπορεί να υποσχεθεί βραχυπρόθεσμες λύσεις, αλλά ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε το συντομότερο δυνατόν με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έμαθα σήμερα ότι το 99% της οικονομικής δομής της χώρας αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να τους δώσουμε πρόσβαση σε ρευστότητα» ανέφερε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...