Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κύπρος: Γραφείο στη Λευκωσία, ανοίγει η ΕΝΙ

Γραφείο στη Λευκωσία, ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα, η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ, η οποία έχει εξασφαλίσει άδεια διαχείρισης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Η ιταλική εταιρεία ενημέρωσε ήδη για τις προθέσεις της το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και την Κυπριακή Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥΚ) και για την έναρξη ερευνών για σεισμογραφικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, δήλωσε ότι οι Ιταλοί έχουν ήδη προβεί σε επαφές στη Λεμεσό για εταιρείες, που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες.

Εξάλλου, ο κ. Έλληνας τόνισε ότι η ιδανική λύση για την Κύπρο είναι η δημιουργία του τερματικού. Χαρακτήρισε λάθος επιλογή τον αγωγό, που θα περνά από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι «το τερματικό πρέπει να γίνει πάσει θυσία, γιατί θα έχει πολλά οφέλη για την Κύπρο».

Οφέλη θα αποκομίσει η Κύπρος και από την υλοποίηση του οράματος για τον νοτιο-ανατολικό μεσογειακό διάδρομο.

Όπως επισήμανε ο κ. Έλληνας, το κυπριακό φυσικό αέριο από έξι οικόπεδα, αλλά και φυσικό αέριο από τον Λίβανο και το Ισραήλ είναι αρκετά για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.  Στην Κύπρο αναμένεται και ο πρόεδρος της αμερικανκής Νoble, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, τον υπουργό Εμπορίου και μέλη της ΚΡΕΤΥΚ.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου η Τουρκία διέκοψε τη συνεργασία με την ΕΝΙ ως αντίποινα επειδή κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...