Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επίσημα Πολιτιστική Πρωτεύουσα η Πάφος στις 16 Μαΐου


Η 16η Μαΐου έχει καθοριστεί ως η ημερομηνία της επίσημης ανακήρυξης της Πάφου σε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, όπως εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα στη Λευκωσία.

Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει στις Βρυξέλλες, στην παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τις αμέσως επόμενες ημέρες από την επίσημη ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Υπουργός Παιδείας θα δώσει την πρώτη δόση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Οργανισμό Πάφος 2017, ώστε να ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση του.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως μετά από αυτή την εξέλιξη, ικανοποιήθηκε το αίτημα της πόλης. Ο κ Βέργας αναφέρθηκε και στη συμφωνία που είχε συνάψει η τοπική αρχή με την προηγούμενη κυβέρνηση για το διακανονισμό της καταβολής των 5 εκατομμυρίων, που θα δίδονταν ως οικονομική βοήθεια για τον Οργανισμό Πάφος 2017.

Το 2013, είπε, «θα έδιναν μισό εκατομμύριο, το 2014 επίσης μισό εκατομμύριο, και μετά, στα επόμενα χρόνια από ένα εκατομμύριο». Ο κ. Βέργας είπε πως αυτή η συμφωνία υλοποιείται μετά και την επίσημη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου.

Ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τα μηνύματα της δίωρης συνάντησης του, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, προσθέτοντας πως δείχνει να έχει όραμα και να στηρίζει τον πολιτισμό στις δύσκολες ημέρες και τις αντίξοες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος.

Η χώρα μας, είπε, πρέπει να αγωνιστεί και να ανακάμψει μέσα από τον πολιτισμό μας. Ο Υπουργός Παιδείας, κατέληξε ο κ Βέργας, έδειξε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα στηρίξει τις προσπάθειες της πόλης για μια επιτυχημένη πορεία μέχρι το 2017, σύμφωνα με το icyprus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...