Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κομισιόν: Στα 23 δισ. ευρώ θα φθάσει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου

Στα 23 δισ. ευρώ θα φτάσει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μέχρι το 2016, έναντι... 17 δισ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, στο οποίο παρουσιάζονται οι εκτιμήσεις της Κομισιόν αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου, η Μεγαλόνησος θα κληθεί να βρει άλλα 6 δισ. ευρώ τα οποία θα συνεισφέρει η ίδια στη διάσωσή της.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, εκτιμά πως οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου ανέρχονται σε περίπου 23 δισ. ευρώ με ορίζοντα το τριετές πρόγραμμα, δηλαδή από το δεύτερο τρίμηνο του 2013 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η αποπληρωμή μεσοπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου χρέους, συμπεριλαμβανομένων δανείων, και οι δημοσιονομικές ανάγκες», αναφέρεται στο έγγραφο.

Στο κείμενο διατυπώνεται ακόμη η εκτίμηση ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει περίπου 10,6 δισ. ευρώ από τη διαδικασία εκκαθάρισης της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβολή φορολόγησης σε μετόχους, ομολογιούχους και αποταμιευτές με ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...