Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Στον «αέρα» οι Κυπριακές Αερογραμμές

Υπάρχει η πιθανότητα οι Κυπριακές Αερογραμμές να αναστείλουν τις εργασίες τους από τη στιγμή που η εταιρεία καταγράφει τόσο μεγάλες ζημίες και από τη στιγμή που το κράτος αντικειμενικά δεν διαθέτει ούτε τις οικονομικές δυνατότητες στήριξης, αλλά ούτε και τη νομική κάλυψη, δήλωσε ο κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι νομικά εκτεθειμένη απέναντι στην Ε.Ε.

Η Κύπρος εγκαλείται για τη βοήθεια που έχει δοθεί υπό τη μορφή κρατικής στήριξης προς την εταιρεία και η Ε.Ε. έχει καλέσει την Κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει την οποιαδήποτε μορφή παροχής ρευστότητας προς την εταιρεία, σημείωσε.

Συνεπώς, πρόσθεσε, το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι στήριξης της εταιρείας αφού η επιδίωξη, όπως είπε, είναι η εταιρεία να παραμείνει σε λειτουργία.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει την αυτονομία να προχωρεί σε διάλογο και να διερευνά πιθανότητες συνεργασίας, εκφράζοντας την ευχή να υπάρξει κατάληξη με τους υποψήφιους στρατηγικούς συνεργάτες.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, ανέφερε, προσθέτοντας πως γίνονται διαβουλεύσεις τόσο με εκπροσώπους των Μεσανατολικών Αερογραμμών όσο και με τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινοπραξίας επενδυτών.

Μανώλης Καλατζής/enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...