Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πούτιν: Ελπίζω το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου να μην εφαρμοστεί ξανά

Την ελπίδα ότι το μοντέλο διάσωσης που χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια έκθεσης στο Ανόβερο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση για αναδιάρθρωση του δανείου προς την Κύπρο.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και να τα αντιμετωπίσει, ένα έργο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Αναφερόμενος στην κρίση στην κορεατική χερσόνησο, ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση, επισημαίνοντας πως αν συμβεί κάτι, το Τσέρνομπιλ θα μοιάζει με...παραμυθάκι.

«Δεν θα το κρατήσω μυστικό, ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, επειδή είμαστε γείτονες. Και αν, ο μη γένοιτο, κάτι συμβεί, το Τσέρνομπιλ, για το οποίο όλοι γνωρίζουμε, θα φαίνεται σαν παιδικό παραμύθι. Υπάρχει τέτοια απειλή ή όχι; Πιστεύω ότι υπάρχει…Θα προέτρεπα άπαντες να ηρεμήσουν…και να αρχίσουν να λύνουν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί για πολλά χρόνια, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο να αναβάλουν προγραμματισμένη πυραυλική δοκιμή, ως μια πράξη να μειωθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο. Η Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Πούτιν ότι η Βόρειος Κορέα θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...