Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Αναστασιάδης δεν… συγχωρεί τον Δημητριάδη


Ο Νίκος Αναστασιάδης ακόμα δεν μπορεί να… χωνέψει τις δηλώσεις που έκανε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, με τις οποίες κατηγόρησε την κυβέρνησή του.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Κύπρου αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Δημητριάδη να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις από το εξωτερικό, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της χώρας του ή τη Βουλή της χώρας του ότι τάχα αντιδρά στις ενέργειες του.

Ο  κ. Αναστασιάδης τόνισε χαρακτηριστικά  ότι αν και ο σεβασμός στους ανεξάρτητους θεσμούς θα πρέπει να είναι δεδομένος, την ίδια ώρα ο σεβασμός προς τη λαϊκή κυριαρχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από ανεξάρτητους αξιωματούχους που διορίζονται με βάση την εντολή του λαού.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Δημητριάδη ότι ο ίδιος χαίρει της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι «και ο κ. Ντράγκι θα ενημερωθεί για κάποια συμβάντα για τα οποία ελπίζω να γίνει συνείδηση ότι αν ασκείτο η ορθή εποπτεία και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν θα οδηγούμασταν εδώ που οδηγηθήκαμε». Πρόσθεσε ότι «τα όσα πρέπει να λεχθούν θα περιέχονται στην επιστολή και εφόσον δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ. Ντράγκι, θα δημοσιοποιηθεί και η δική μου».

Κληθείς να διευκρινίσει αν όταν αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εννοεί και όλα της τα μέλη περιλαμβανομένου και του κυπριακού μέλους, ο Αναστασιάδης απάντησε «δεν υπάρχει αμφιβολία».

Σχολιάζοντας την αναφορά Δημητριάδη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ότι ζητεί συνεργασία, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι μακάρι να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μη συνεχίσει να ενεργεί καταλαμβάνοντας πολλές φορές εξ απροόπτου την Κυβέρνηση – και να ενεργεί κατά τρόπο που επιτέλους θα αποκατασταθεί η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα.

«Την ευθύνη δεν τη φέρει η Κυβέρνηση, αλλά τη φέρουν εκείνοι που οδήγησαν ακόμα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας σε παραίτηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...