Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη μείωση των διδάκτρων

Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε σήμερα τη μείωση των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια. «Χαιρετίζουμε την ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας και των Ιδιωτικών και Δημοσίων Πανεπιστημίων στο αίτημα του φοιτητικού κινήματος, του ΑΚΕΛ και άλλων πολιτικών δυνάμεων, για άμεση...
μείωση των διδάκτρων», ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του κόμματος, Χρίστος Χριστοφίδης, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ ιδιαίτερα στα ζητήματα Παιδείας θα τηρεί «δημιουργική στάση και εκεί όπου πρέπει, όπου θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις, και θα επικροτούμε και θα στηρίζουμε».


Διερωτήθηκε όμως κατά πόσον οι μειώσεις αυτές θα είναι αισθητά κάτω του 10%, σε πραγματικούς αριθμούς, δεδομένου ότι αυτές γίνονται επί των εγκεκριμένων διδάκτρων του 2010, ενώ ήδη μια σειρά ιδρυμάτων έχουν ήδη προβεί σε μείωση τα τελευταία δυόμισι περίπου χρόνια. «Αναμένουμε τις διευκρινήσεις του Υπουργείου Παιδείας πάντα με διάθεση δημιουργικού διαλόγου με μόνο γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον», είπε.

Τέλος, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι ΑΚΕΛ προτείνει επίσης τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και προς τα Πανεπιστήμια, όπως πέραν των οριζόντιων αποκοπών, Υπουργείο Παιδείας και Πανεπιστήμια εξετάσουν το ενδεχόμενο ειδικής στήριξης απόρων φοιτητών που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τα Πανεπιστήμια, δεδομένου ότι αριθμός φοιτητών δεν θα μπορούν να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν τις σπουδές τους ακόμη και με αυτή τη μείωση.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...