Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οριακή πλειοψηφία διαμορφώνεται για το Μνημόνιο στην Κύπρο

Καταψήφιση των κυρωτικών νομοσχεδίων του Μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα και της δανειακής σύμβασης, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ. Υπέρ της ψήφισης του αποφάσισε να ταχθεί το ΔΗΚΟ.
 

Μετά την περίπου πέντε ωρών συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι η καταψήφιση των νομοσχεδίων συγκέντρωσε 67 ψήφους, η υπερψήφιση των νομοσχεδίων 11 ψήφους και η τήρηση αποχής 6 ψήφους.
 
Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι κατά την συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Μ. Τρίτη θα αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία του Κινήματος για την καταψήφιση των νομοσχεδίων.
 
Υπέρ το ΔΗΚΟ
 
Στην απογευματινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, με τη συμμετοχή των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που είχε ως στόχο τον καθορισμό της αυριανής στάσης του κόμματος αποφασίστηκε η υπερψήφιση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
 
Πηγή του κόμματος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα ταχθεί υπέρ του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης «από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση, η οποία να μας βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο».
 
Είπε, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι στις τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ακούστηκε κριτική και εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τις πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, εντούτοις  η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης του μνημονίου.
 
Είναι γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε, που δεν χρειάστηκε να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία.
 
Όπως είπε, στο μνημόνιο εμπεριέχονται πρόνοιες «που δεν μας ικανοποιούν», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα δύσκολο μνημόνιο, το οποίο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».
 
«Ωστόσο, αυτή τη στιγμή αποτελεί μονόδρομο», κατέληξε.
 
Εναντίον του Μνημονίου έχουν ταχθεί ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ ενώ υπέρ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ που σχηματίζουν οριακή πλειοψηφία. 
 
Του Μανώλη Καλατζή/ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...