Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σβόμποντα: Το φάρμακο στην Κύπρο θα σκοτώσει τον ασθενή

Ο Χάνες Σβόμποντα

Προειδοποίηση ότι το φάρμακο που έδωσαν στην Κύπρο η Ε.Ε, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «θα σκοτώσει τον ασθενή, αντί να τον βοηθήσει να αναρρώσει» απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. Τόνισε, εξάλλου, ότι η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, με αφορμή τη συζήτηση την Τετάρτη για την έκθεση προόδου της χώρας.

O κ. Σβόμποντα, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε αναποτελεσματικά τα μέτρα που προβλέπονται για την Κύπρο. Επανέλαβε τις θέσεις του κατά της λιτότητας και υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής και των «φορολογικών παραδείσων».

Σημείωσε ότι τα διαφυγόντα έσοδα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή των χρεών των ευρωπαϊκών χωρών και την ενίσχυση των επενδύσεων στην προοπτική μιας στρατηγικής ανάπτυξης.

Ο Χάνες Σβόμποντα επέκρινε τις επιλογές του ΔΝΤ και της Κομισιόν, η οποία «κινείται προς μια πολιτική λιτότητας μέσω του Επιτρόπου Όλι Ρεν».

Με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ στη Βρετανία, διερωτήθηκε «πότε ο κ. Μπαρόζο θα πάει στην κηδεία των εσφαλμένων πολιτικών του, τις οποίες είχε προωθήσει ούτως ή άλλως η Θάτσερ αλλά βλέπουμε να έχουν πλέον καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη, κυρίως για την απασχόληση και ιδίως την απασχόληση των νέων».

Σχόλιο για την έκθεση προόδου της Τουρκίας που θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών υπογράμμισε ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα στην Τουρκία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως τις συνταγματικές αλλαγές και και τη διαδικασία συμφιλίωσης με τους Κούρδους.

«Έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα, αλλά δεν είναι αρκετά» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι χρειάζεται «νέο Σύνταγμα με το οποίο θα θεμελιώνονται τα πολιτικά δικαιώματα των Κούρδων και θα προβλέπεται μια επίσημη διαδικασία συμφιλίωσης με τον κουρδικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...