Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οικονομική και υλική βοήθεια από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος

Την αποστολή οικονομικής και υλικής βοήθειας στην Κύπρο και την πραγματοποίηση συναντήσεων στην Ουάσιγκτον για να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, αποφάσισε το ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ), που έγινε χθες στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. «Θα δράσουμε σε δύο επίπεδα, οικονομικό και πολιτικό» τόνισε ο προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική. Όπως ανέφερε, μέσω της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η ομογένεια θα αποστείλει βοήθεια σε οργανισμούς και άτομα, που θα έχουν άμεση ανάγκη. Επίσης, μίλησε για τη συνάντηση που θα έχει στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 18 Απριλίου, κατά την οποία θα θέσει τα ζητήματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε στο συνέδριο ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, ο οποίος ενημέρωσε τους ομογενείς για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο, καλώντας τους να επαγρυπνούν και να συνεχίσουν εντατικές προσπάθειες, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις στο εθνικό θέμα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Πίτερ Παπανικολάου, κάνοντας συνοπτικό απολογισμό της προεδρίας του, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια στον εθνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό τομέα και υπογράμμισε την άψογή συνεργασία που είχε με όλους τους φορείς σε Κύπρο, Ελλάδα και ΗΠΑ. Τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης για τη «συνολική προσφορά» τού κ. Παπανικολάου προς την Κύπρο διαβίβασε ο κ. Αιμιλίου, ενώ ο Δημήτριος απένειμε στον κ. Παπανικολάου το ανώτατο παράσημο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, «σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή εκλογών από τις οποίες νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Κώστας Τσέντας (για αρκετά χρόνια αντιπρόεδρος) από τον Καραβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...