Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Νταβούτογλου: «Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει ευημερία και στην ελληνοκυπριακή πλευρά»!


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά και τις συναντήσεις του Τζον Κέρι στην Τουρκία, επανήλθε την Δευτέρα στις γνωστές θέσεις της Αγκυρας δηλώνοντας ότι η οικονομική κρίση δεν θα πρέπει να αποτρέψει τη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.

«Τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, θα διευκολύνουν στο να ξεπεράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το οικονομικό της πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
, ο οποίος υποστήριξε ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να δει το θέμα αυτό με κάποιο το όραμα».

«Αν το 2004, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έλεγε «όχι» στο σχέδιο στο οποίο η Τουρκοκυπριακή πλευρά είπε «ναι», δεν θα είχε δημιουργηθεί η κρίση», είπε.

«Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας, μπορεί να προσφέρει ευημερία και στην ελληνοκυπριακή πλευρά», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «δυστυχώς υιοθέτησαν μια πολιτική κλιμάκωσης της κρίσης (στο Κυπριακό) με στόχο να κλείσουν το δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ».

«Ελπίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα κινηθεί σύντομα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας που υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε μεγάλο λάθος» στο θέμα των ενεργειακών πηγών: «Με τη λύση του Κυπριακού, όλα, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πηγών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειρηνικά», είπε κι άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί αμέσως μια τεχνική επιτροπή που θα μελετήσει το πως μπορεί να αξιοποιηθούν όλες οι φυσικές πηγές πλούτου.

«Εάν, όμως, μας λένε ότι «ο νότος ανήκει σε εμάς και ο βορράς σε εσάς», τότε ας θέσουν το θέμα της λύσης των δύο κρατών. Κανείς δεν ωφελείται από την συσκότιση αυτού του θέματος», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...