Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στα Κατεχόμενα συνεδριάζουν οι εκπαιδευτικοί της Ε.Ε. - Αντιδράσεις στην Κύπρο


ΕΔΕΚ και οικολόγοι καλούν την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να αποτραπεί η διεξαγωγή του συνεδρίου


Συνέδριο στα κατεχόμενα πραγματοποιούν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις της Ε.ΕΣυνέδριο στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πραγματοποιούν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Μεγαλόνησο καταγράφονται αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι εκφράζουν πλήρη αντίθεση για τη διοργάνωση του συνεδρίου στα κατεχόμενα και ειδικά στο ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας ξενοδοχείο Salamis Bay.

Καλούν επίσης την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να αποτραπεί η διεξαγωγή του συνεδρίου.

Εξάλλου, η ΕΔΕΚ ανέφερε ότι ανέμενε από την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) να αντιδράσει άμεσα με στόχο την ακύρωση του συνεδρίου, αντί να συζητά τη συμμετοχή της.

Ο Γενικός Γραμματέας των Οικολόγων, βουλευτής Γιώργος Περδίκης, είπε ότι ζήτησε να δοθούν πληροφορίες στη Βουλή για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να αποτραπεί η διοργάνωση του σεμιναρίου.

Η ΠΟΕΔ ανακοίνωσε ότι προέβη σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να αποτρέψει τη διοργάνωση συνεδρίου. Σε γραπτή ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Φίλιος Φυλακτού επισημαίνει ότι τα διαβήματα στοχεύουν επίσης στη διοργάνωση του συνεδρίου σε χώρο ελεγχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Απορρίπτει παράλληλα κακοπροαίρετες, όπως τις χαρακτηρίζει, αιχμές για το ήθος

και τον πατριωτισμό των μελών της οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι διαχρονικά έθεταν ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου, πράγμα που θα πράξουν και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...