Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης

Ο Χάρης Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στη θέση του Μιχάλη Σαρρή στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την παραίτησή του που υπέβαλε ο δεύτερος.

Οπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο γεννημένος το 1972 κ. Γεωργιάδης είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου ΑΝαστασιάδη. Εχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του, αλλά και εκπρόσωπος του κόμματος.

Η πολιτική του σταδιοδρομία

Εκλέχθηκε βουλευτής με το ΔΗΣΥ στη Λευκωσία για πρώτη φορά το Μάιο του 2011, ενώ επανεκλέχθηκε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή όταν ο κ. Αναστασιάδης του ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση ως υπουργός Εργασίας.

Ο Χάρης Γεωργιάδης έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) από το 2001 μέχρι το 2003, πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του ΔΗ.ΣΥ. από το 2004 μέχρι το 2006, διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΔΗΣΥ από το 2006 μέχρι το 2011. Επίσης, είναι εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Είναι παντρεμένος με την Εύα Γιάγκου και έχει μία κόρη. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις και οικονομικά, μεταπτυχιακά στις ευρωμεσογειακές σπουδές στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...