Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αναστασιάδης: Δεν είναι ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από τις συνομιλίες

Το πιο σημαντικό και βασανιστικό ερώτημα, σημείωσε, «είναι η απαλλαγή από το όνειδος της κατοχής»...


Οι πρώτες ενδείξεις στην έναρξη του διαλόγου για λύση του Κυπριακού δεν είναι ενθαρρυντικές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και θα είναι δύσκολος».


Επεσήμανε την ανάγκη για ενότητα του συνόλου και ότι απαιτείται όλοι να συνειδητοποιήσουν πως στους εθνικούς αγώνες δεν χωρούν οι μικρότητες, οι μικροψυχίες και οι πολιτικαντισμοί.

Το πιο σημαντικό και βασανιστικό ερώτημα, σημείωσε, «είναι η απαλλαγή από το όνειδος της κατοχής» και η επανένωση και η δημιουργία ενός κράτους που μέσα από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ να είναι ισότιμο με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και οι πολίτες του να απολαμβάνουν τις ίδιες ακριβώς βασικές ελευθερίες και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Τόνισε ότι γι’ αυτό και από όλους απαιτείται συνεργασία. «Πρώτιστα και από εμένα, δεν αρνούμαι ούτε τις δικές μου ευθύνες ούτε το δικό μου ρόλο, για αυτό και πολλές φορές σιωπώ και ανέχομαι ακόμα και τη μηδενιστική κριτική, ακόμα και την αβάσιμη και αδικαιολόγητη κριτική, διότι ο ρόλος μου δεν είναι να απαντώ ή να εμπλέκομαι σε μια ανέξοδη αντιπαράθεση με όσους θα πρέπει να συνεργαστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...