Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Δεύτερες σκέψεις Αναστασιάδη για μετασχηματισμό

Η χθεσινή παραίτηση των κυρίων Φώτη Φωτίου (υπ. Άμυνας), Κυριάκου Κενεβέζου (υπ. Παιδείας) και Πέτρου Πετρίδη (υπ. Υγείας) από το ΔΗΚΟ αλλάζει το σκηνικό και υπάρχουν σκέψεις αναβολής


Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της κυπριακής κυβέρνησης από τον Νίκο Αναστασιάδη ενδεχομένως να μην γίνει, μετά την παραίτηση των τεσσάρων υπουργών που προέρχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) από την παράταξή τους.


Οι τέσσερις υπουργοί που προέρχονται από το ΔΗΚΟ είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τη κυβέρνηση μετά την απόφαση του κόμματος τους για τερματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο κύπριος Πρόεδρος είχε ζητήσει τις παραιτήσεις και των υπολοίπων υπουργών για να κάνει ευρύτερο ανασχηματισμό. Ωστόσο η χθεσινή παραίτηση των κυρίων Φώτη Φωτίου (υπ. Άμυνας), Κυριάκου Κενεβέζου (υπ. Παιδείας) και Πέτρου Πετρίδη (υπ. Υγείας) από το κόμμα τους αλλάζει το σκηνικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχε παραιτηθεί από το ΔΗΚΟ και ο υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης.

Οι εξελίξεις στο ΔΗΚΟ θέτουν σε δοκιμασία το κόμμα το οποίο μετά την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην ηγεσία του, εμφανίζεται διχασμένο με τα μισά σχεδόν στελέχη του να διαφωνούν με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ με τους μισούς βουλευτές να διαφωνούν με τον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο. 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...