Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Στον Έρογλου η ποδοσφαιρική "ένωση" της Κύπρου

Για την καταρχήν συμφωνία της Ζυρίχης, η οποία έχει στόχο την ενοποίηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, θα ενημερώσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ο πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Επίσης, ανακοίνωσε την ερχόμενη εβδομάδα θα δει ξεχωριστά τους προέδρους των 42 σωματείων, που είναι μέλη της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας.


Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε δηλώσεις του ο κ. Σέρτογλου σημείωσε: «Μπορούμε να κοιτάξουμε με συμπάθεια το γεγονός μιας χώρας, μιας ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των κανονισμών της FIFA και της UEFA».

Ανέφερε ότι με το προσχέδιο της συμφωνίας οι Τουρκοκύπριοι «δεν μπήκαν υπό τον ζυγό κανενός και το εν λόγω κείμενο είναι αδύνατο να μείνει το ίδιο». Υποστήριξε, δε, ότι μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε πριν φύγει για τη Ζυρίχη και εκείνων που έκανε μετά την υπογραφή της «προσωρινής διευθέτησης για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο» -όπως είναι ο επίσημος τίτλος του εγγράφου- ουδεμία διαφορά υπάρχει.

Για τον κ. Σέρτογλου, το κείμενο που υπέγραψε είναι προσχέδιο, πάνω στο οποίο πρέπει να γίνουν αλλαγές και να συμπληρωθούν τα κενά, και το κείμενο που θα οριστικοποιηθεί θα δώσει προς έγκριση στα σωματεία, όπως δήλωσε.

Σχετικά με τις επικρίσεις ότι υπέγραψε το κείμενο, ο κ. Σέρτογλου υπενθύμισε ότι είχε δηλώσει από πριν πως θα υπέγραφε το κείμενο, που θα ετίθετο μπροστά του στη Ζυρίχη και θα το έπαιρνε για να το φέρει στην Κύπρο, «γιατί η ευθύνη είναι των σωματείων».

Στην ομιλία, στη συνάντηση στα γραφεία της FIFA στην ελβετική πόλη, συνέχισε, έθεσε ορισμένα σημεία που έπρεπε να καθοριστούν, όπως το πόσοι θα είναι οι Τουρκοκύπριοι αντιπρόσωποι στα συμβούλια της FIFA και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), πώς θα γίνονται οι αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, και άλλα. Αυτά, είπε ο κ. Σέρτογλου, είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, «γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα διατυπωθεί μια θετική άποψη».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο λόγος που «κοβόταν» η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία από τις συνεδριάσεις στο πλαίσιο της FIFA στο παρελθόν ήταν πως έπρεπε να αναγνωρίσει ότι στο πλαίσιο των συμβουλίων της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, η μόνη αρμόδια οργάνωση είναι η ΚΟΠ.

Ο κ. Σέρτογλου διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι, ενώ ήταν στη Ζυρίχη, του τηλεφώνησε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, και του είπε ότι το κείμενο της καταρχήν συμφωνίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Επίσης, ανέφερε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας και της ΚΟΠ για το μέλλον της Κύπρου «θα είναι πολύ πιο προχωρημένες, όχι μόνο από το σχέδιο Ανάν, που είχε προκύψει για το Κυπριακό, αλλά και από ένα νέο σχέδιο, που θα βγει για μια περιεκτική λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...