Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κόντρα κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για την πρόταση επιστροφής της Αμμοχώστου

Ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης ανάφερε ότι το θέμα του παράνομου κατεχόμενου αεροδρομίου της Τύμπου δεν περιλαμβάνεται σε επίσημη πρόταση 


Τέλος στην ανακωχή του 15Αύγουστου για κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Κύπρο. Αφορμή της νέας σύγκρουσης οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για την επιστροφή της Αμμοχώστους στους νόμιμους κατοίκους της με ανταλλάγματα προς τη Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους. 

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στον Αντένα Κύπρου, ανάφερε ότι το θέμα του παράνομου κατεχόμενου αεροδρομίου της Τύμπου, δεν περιλαμβάνεται σε επίσημη πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά σε έγγραφο εργασίας, σε σχέση με την επιστροφή της Αμμοχώστου.

Το έγγραφο εργασίας ετοιμάστηκε μετά από εντολές του ίδιου για να «είμαστε προετοιμασμένο» σε περίπτωση που η Τουρκία θα έθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης. Όπως ανάφερε το Εθνικό Συμβούλιο ήταν ενήμερο για αυτή την ενέργεια.

ΑΚΕΛ: Δεν είναι έτσι

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης παρεξηγεί την υπεύθυνη στάση την οποία τήρησε το κόμμα του και «νομίζει ότι μπορεί να προωθεί την προπαγάνδα του δίχως αντίλογο».

Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα και σοβαρά θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της Κύπρου και του κόσμου, αναμένοντας από τον κ. Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του να συμπεριφερθούν το ίδιο. Όσον άφορα το θέμα της πρότασης της Αμμοχώστου, αναφέρει ότι με δική του πρόταση αποφασίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο να μεταβεί ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για να μελετήσει τη σχετική πρόταση που ετοίμασε η Κυβέρνηση.

«Από μέρους του ΑΚΕΛ, μελέτησε την πρόταση όπως τέθηκε ενώπιον του από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, ο Τουμάζος Τσιελεπής. Δεν του έγινε καμία απολύτως διευκρίνιση πως το έγγραφο που διασύνδεε την επιστροφή της Αμμοχώστου με το άνοιγμα του αεροδρομίου της Τύμπου ήταν έγγραφο εργασίας. Όμως έστω και έτσι να ήταν, θεωρούμε ότι ήταν λάθος της Κυβέρνησης να διασυνδέσει την επιστροφή της Αμμοχώστου με το άνοιγμα του Αεροδρομίου της Τύμπου», σημειώνει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει, «πιστεύουμε ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσήλωση σε διαχρονικές αρχές και θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς", προσθέτοντας ότι "αυτό ήταν και το νόημα της επιστολής μου προς τον κ. Αναστασιάδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...