Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τσακωμός για την στήριξη των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού

Ανακοινώσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το αν ο κύριος Κυπριανού στηρίζει ή όχι τις προσπάθειες του Αναστασιάδη


Η Kυπριακή Κυβέρνηση, δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, καλωσόρισε τις αναφορές του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι προθέσεις αυτές είναι ειλικρινείς.

Ωστόσο, όπως σημειώνει σημερινή με γραπτή δήλωση του ο κ. Παπαδόπουλος, «σε σχέση με τις αναφορές για τη στάση του κ. Νίκου Αναστασιάδη όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, έναντι των χειρισμών του Δημήτρη Χριστόφια στο Κυπριακό, υπενθυμίζουμε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ τη στήριξη που παρείχε ο κ. Αναστασιάδης, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, προς την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια κατά τους πρώτους 20 μήνες της διακυβέρνησής της, γεγονός για το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επικριθεί τότε έντονα από άλλους».

Μακάρι η στήριξη που θα δώσει το ΑΚΕΛ, στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού - όπως προαναγγέλλει ο κ. Κυπριανού - να είναι η ίδια που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τότε στον τότε Πρόεδρο κ. Χριστόφια, προσθέτει.

Θυσίασε τη πατρίδα για τη φιλοδοξία



Ο κ. Κυπριανού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ,  θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη προς την κατεύθυνση άρσης της κατοχής και επανένωσης της Κύπρου, σε αντίθεση με το πως πολιτεύθηκε ο κ. Αναστασιάδης όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Κατά τον κ. Κυπριανού ο κ. Αναστασιάδης όταν ήταν ηγέτης της αντιοπολίτευσης, αντί της ιδέας που λέγεται πατρίδα, θυσίασε τα πάντα για την ιδέα που λέγεται φιλοδοξία.

Την ίδια ώρα, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, υπέδειξε σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση του Κυπριακού να πρέπει να στρέψουν την επιρροή και τις πιέσεις τους προς την κατοχική δύναμη.

Όπως σημείωσε ο κ. Φωτίου, "μπροστά στις έντονες προκλήσεις της Τουρκίας, οφείλουμε να παραμείνουμε σταθεροί στην προάσπιση των βασικών αρχών λύσης του Κυπριακούκαι να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που επαπειλούνται καθημερινά, επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία, ενοχλεί και αντιστέκεται στις εχθρικές ορέξεις. Γιατί αποτελεί αγκάθι στην ομαλή εφαρμογή των μεγαλεπήβολων στρατηγικών σχεδίων της Άγκυρας, για μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου, σε τουρκική θάλασσα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...