Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το Ισραήλ θέλει ενίσχυση της συνεργασίας με την Κύπρο για το φυσικό αέριο

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Κύπριο ομόλογό του για τον επόμενο μήνα


Τη διαβεβαίωση ότι το Ισραήλ προσβλέπει σε μια συνεργασία με την Κύπρο σε θέματα ενέργειας, εξέφρασε ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη για να επισκεφθεί το Ισραήλ τον επόμενο μήνα.

Ο Ισραηλινός Υπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ.
Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Λακκοτρύπη, κατά την οποία ο Ισραηλινός Υπουργός του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Ισραήλ τον Σεπτέμβρη προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.
Επίσης, ο κ. Σαλόμ επανέλαβε την ετοιμότητα του Ισραήλ για συνεργασία με την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας. Σημειώνεται ότι ο κ. Κουγιάλης μετέφερε μηνύματα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη για συνεργασία των δύο χωρών τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στον τομέα των υδάτινων πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...