Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Με αμερικανικό επενδυτικό οίκο συναντάται ο Αναστασιάδης

Το ενδιαφέρον του αμερικανικού οίκου για επενδύσεις στην Κύπρο είναι πολυδιάστατο και περιλαμβάνει τους τομείς της ενέργειας, των ακινήτων και του τουρισμού αλλά και την κατασκευή υποδομών


Συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλου αμερικανικού επενδυτικού οίκου, με έδρα την Ουάσιγκτον, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Κύπρο σε διάφορους τομείς, θα έχει την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Όπως δήλωσε αρμόδια πηγή, το ενδιαφέρον του αμερικανικού οίκου για επενδύσεις στην Κύπρο είναι «πολυδιάστατο και περιλαμβάνει τους τομείς της ενέργειας, των ακινήτων και του τουρισμού αλλά και την κατασκευή υποδομών (μαρίνων, λιμανιών και άλλων)». Στόχος των εκπροσώπων του οίκου κατά τη συνάντηση την Τρίτη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως είπε η ίδια πηγή, είναι να εκφράσουν τις προθέσεις τους για επενδύσεις στην Κύπρο αλλά και να διερευνήσουν τις προθέσεις της κυπριακής Κυβέρνησης επί των σκέψεων που κάνουν.

Παράλληλα επιθυμούν να διαπιστώσουν τη δυνατότητα που έχει η Κύπρος να ανταποκριθεί με ταχύτητα στο να προχωρούν γρήγορα οι τυχόν επενδύσεις τους στο νησί. Ο συγκεκριμένος αμερικανικός οίκος, ο οποίος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στις ΗΠΑ καθώς και νομικό τμήμα, διαχειρίζεται αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο έργο φυσικού αερίου στον κόσμο που βρίσκεται στην Αλάσκα, συνολικής αξίας 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τερματικού σταθμού, αγωγούς φυσικού αερίου και χώρους φορτοεκφόρτωσης.  

Σε σχέση με το γιατί επέλεξαν την Κύπρο για επενδύσεις, η ίδια πηγή είπε στο ΚΥΠΕ ότι «υπήρξε ενδιαφέρον από μέρους τους για τα δρώμενα στο νησί και θεωρούν πως η Κύπρος μπορεί να είναι σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη στην περιοχή».

Επίσης προσβλέπουν ότι θα έρθει η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, «ιδιαίτερα με την ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας». Ανέφερε επίσης ότι ο συγκεκριμένος οίκος διαθέτει και σημαντική επιρροή στην αμερικανική πολιτική σκηνή, τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο και στους Δημοκρατικούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...