Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Διαψεύδει η Λευκωσία τις επισκέψεις Αναστασιάδη - Ερογλου σε Αγκυρα και Αθήνα

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Κασουλίδης διέψευσε ότι η Τουρκία πρότεινε επίσκεψη του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Αγκυρα και, αντίστοιχα, επίσκεψη του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στην Αθήνα.


Σχολιάζοντας σχετικές πληροφορίες, τις οποίες δημοσίευσε τουρκική εφημερίδα, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι «αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για συμβολισμούς και ότι ακόμα κι αν υπήρχε τέτοια πρόταση, δεν θα γινόταν αποδεκτή».


Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε πως «θα πρέπει να μείνουμε στο σχήμα των επισκέψεων των διαπραγματευτών στην Αθήνα και την Αγκυρα, αντίστοιχα, και να δούμε πώς προχωρεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό, λέγοντας πως είναι γεγονός και θεωρείται ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προθυμοποιείται να βοηθήσει ενεργά, και όχι εκ του παρασκηνίου.

«Η βοήθεια αυτή αφορά στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, αλλά και επί της ουσίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία πιθανόν να συμφωνηθούν παράλληλα» είπε ο κ. Κασουλίδης.

Σχολιάζοντας, τέλος, πληροφορίες ότι είναι δυνατόν εντός του Μαρτίου να συναντηθούν ο κύπριος πρόεδρος με τον Ντερβίς Ερογλου, είπε πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει πρόβλημα και πως είναι καλό να συναντά τον τουρκοκύπριο ηγέτη κατά τακτά, αλλά αραιά, διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...