Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Χριστόφιας: Οι Ευρωπαίοι περίμεναν τον Αναστασιάδη να εκλεγεί για ν’ αποδεχτεί το κούρεμα

«Η συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στη γερμανική εφημερίδα “Handesblatt” φανερώνει αυτά που ο ίδιος και η Κυβέρνηση του αγωνιούν να αποκρύψουν: ότι την οικονομία τη χρεοκόπησε η ανυπαρξία εποπτείας από μέρους του κ. Αθανάσιου Ορφανίδη και οι τραπεζίτες, τους οποίους ο ίδιος και το κόμμα του κάλυπταν και προστάτευαν ως ιερές αγελάδες», δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

«Τη χαριστική βολή στην οικονομία την έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, με το να αποδεχτεί το κούρεμα καταθέσεων», είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως «είναι ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης που ομολόγησε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών πως είπε στην κ. Λαγκάρντ ότι είναι αδιανόητο, ζητάτε από εμένα αυτά που δεν ζητήσατε ποτέ προηγουμένως και η απάντηση ήταν ότι περίμεναν να εκλεγεί νέα κυβέρνηση για να προβάλουν τις αξιώσεις τους».

«Αυτό έγινε. Περίμεναν τον κ. Αναστασιάδη να εκλεγεί για να γίνουν αποδεκτά όσα δεν μπορούσαν να επιβάλουν στην προηγούμενη Κυβέρνηση: κούρεμα καταθέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, σαρωτικές φορολογίες, ακόμα και στην πρώτη κατοικία και πολλά άλλα. Ίσως το μόνο που δεν περίμεναν οι δανειστές από τον κ. Αναστασιάδη ήταν να προτείνει αυτός ο ίδιος το κούρεμα κάτω των 100, 000. Και όμως έγινε και αυτό, όπως αποκάλυψε γραπτώς και ενυπόγραφα ο ίδιος ο κ. Όλι Ρεν», σημείωσε ο κ. Χριστόφιας.

Ίσως το μόνο που δεν περίμεναν οι Κύπριοι, είναι να βλέπουν αυτόν που παρουσιαζόταν ως «ο ηγέτης που θέλει η κρίση» να είναι έτοιμος να πει και ευχαριστώ στη Γερμανία επειδή ικανοποίησε τις παράλογες, αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών, υπέδειξε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Τώρα είναι η ώρα ο κ. Αναστασιάδης να πάψει να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, να πει ακόμα ένα “mea culpa” και να κυβερνήσει. Με αποκλειστικό γνώμονα την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και τίποτα άλλο», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...