Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό βλέπουν οι Τουρκοκύπριοι

Με πρωτοσέλιδους τίτλους κάλυψαν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά στο Λευκό Οίκο και τις αναφορές στο Κυπριακό


«Υπάρχει ευκαιρία για λύση στην Κύπρο», είναι ο τίτλος των τεσσάρων εφημερίδων "Αφρίκα", "Κίπρις", "Χαλκίν Σεσί" και "Χαβαντίς. Όπως αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα, στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο συζητήθηκε και το Κυπριακό. Ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρεται, έκανε σημαντικές – όπως χαρακτηρίζονται – δηλώσεις για το θέμα και είπε ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση της έντασης και της ασυμφωνίας που συνεχίζονται για δεκαετίες στην Κύπρο. «Είμαστε ενθαρρυμένοι από τα μηνύματα που παίρνουμε από τις δύο κοινότητες». Πρόσθεσε ότι πρέπει να δουλέψουν από κοντά όλοι μαζί για να δούμε εάν θα υπάρξει μια ευκαιρία προόδου σε αυτό το θέμα.

Αναφορά γίνεται επίσης και στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για το Κυπριακό, αλλά και τα θέματα ενέργειας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό που σημείωσε τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα τα οποία υπάρχουν στην περιοχή και τη συνεργασία Κύπρου- Ελλάδας – Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...