Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Υπ. Οικονομικών Κύπρου: Υπομονή και τα μέτρα θα χαλαρώσουν

Η στρατηγική για τη σταδιακή και προσεκτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έχει συμφωνηθεί βάσει οδικού χάρτη

Οι κυπριακές Αρχές δεσμεύονται να καταργήσουν τα περιοριστικά μέτρα και να διασφαλίσουν την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών στη Λευκωσία σε ανακοίνωσή του.
Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι έχει συμφωνηθεί η στρατηγική για τη σταδιακή και προσεκτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, βάσει οδικού χάρτη.

Σημειώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος για διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας του χρηματοοικονομικού τομέα και για διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Το κυπριακό υπ. οικονομικών διαβεβαιώνει πως τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι άκρως απαραίτητο και θα καταργηθούν σταδιακά μέσω προσεκτικών και συνετών βημάτων ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σημειώνει επίσης ότι η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύριες φάσεις. Αρχικά, θα καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα για συναλλαγές εντός της Κύπρου, και στη συνέχεια θα καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα για συναλλαγές στη διασυνοριακή διακίνηση κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...