Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Εφέσεις για τις δικαστικές αφοφάσεις για την έκρηξη στο Μαρί

Η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων προχώρησαν με την καταχώρηση εφέσεων μετά την ανακοίνωση της απόφασης και των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο

Στη μάχη των εφέσεων εισέρχεται η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Τόσο η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων προχώρησαν με την καταχώρηση εφέσεων μετά την ανακοίνωση της απόφασης και των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Σήμερα καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία οι εφέσεις εναντίον της καταδικαστικής απόφασης και των ποινών που επιβλήθηκαν στον πρώην Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα και στον τέως Υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Επίσης καταχωρήθηκε έφεση εναντίον της απόφασης και της ποινής που επιβλήθηκε στον τέως Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου.

Την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε έφεση για την καταδίκη και την ποινή που επιβλήθηκε στον τέως Διοικητή της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) Ανδρέα Λοϊζίδη.

Την περασμένη εβδομάδα η Γενική Εισαγγελία προχώρησε επίσης από τη πλευρά της στην καταχώρηση έφεσης κατά των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την καταχώρηση της έφεσης η Εισαγγελία διατυπώνει τη θέση της πως οι ποινές που επεβλήθησαν είναι εκδήλως επιεικείς. Από εκεί και πέραν, πρόσθεσε, το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στις 2 Αυγούστου ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων στον κ. Παπακώστα, ενώ οι κύριοι Νικολάου Χαραλάμπους και Λοϊζίδης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δυο χρόνων ο καθένας.

Ο κ. Παπακώστας συνεχίζει να νοσηλεύεται λόγω προβλημάτων υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...