Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Στη Λεμεσό το «Πλοίο της Ειρήνης» το Δεκαπενταύγουστο


H Λεμεσός περιλαμβάνεται στα λιμάνια στα οποία θα καταπλεύσει το «Πλοίο της Ειρήνης», στις 15 Αυγούστου, μεταφέροντας εκατοντάδες υποστηρικτές του πυρηνικού αφοπλισμού και θα παραμείνει... στην πόλη για μια ημέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, ο ιαπωνικός Οργανισμός «Peace Boat» ενημέρωσε ότι το πλοίο θα καταπλεύσει το πρωί της Πέμπτης, 15 Αυγούστου, ενώ αντιπροσωπεία των επιβαινόντων θα επισκεφτεί το Δημοτικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχτεί ο Δήμαρχος.

Στο πλοίο επιβαίνουν φιλειρηνιστές από εξήντα περίπου χώρες, μεταξύ αυτών και οκτώ Ιάπωνες – επιζήσαντες της ατομικής καταστροφής των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι, οι οποίοι θα περιλαμβάνονται στην αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί το Δημοτικό Μέγαρο.
Το «Πλοίο της Ειρήνης» έχει έδρα το Τόκυο της Ιαπωνίας, ξεκίνησε δε την δραστηριότητα του το 1983 και πραγματοποίησε μέχρι σήμερα πάνω από 75 ταξίδια, τοπικά και διεθνή, μεταφέροντας 40.000 ανθρώπους σε 100 λιμάνια του κόσμου, προβάλλοντας το αίτημα για πυρηνικό αφοπλισμό, προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλη βοήθεια σε πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές και στηρίζοντας εκστρατείες κατά της φτώχειας και των διακρίσεων, για προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη γενικότερα.

Από τη Λεμεσό το «Πλοίο της Ειρήνης» θα πλεύσει προς Πειραιά και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Μάλτα, Ιταλία, Μονακό, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο και θα διαβεί τον Ατλαντικό επισκεπτόμενο την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.
lemesospress.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...