Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ψάξε τους λογαριασμούς της Εκκλησίας και όσα βρεις πάρτα»

Πρόσκληση-πρόκληση προς τον πρώην πρόεδρο Χριστόφια, με την οποία συνεχίζει την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο ανδρών


Απάντηση στο τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β. Ο κ. Χριστόφιας είχε καλέσει τον Αρχιεπίσκοπο να μαζέψει τη γλώσσα του. «Λίγη αυτοκριτική εκ μέρους του κ. Χριστόφια νομίζω ότι δεν βλάπτει» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος λέγοντας πως ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  θα πρέπει να κάνει αυτήν την ενδοσκόπηση γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια εκείνος ήτο επικεφαλής αυτού του λαού. Βρήκε, συνέχισε, μια ανθούσα και ευημερούσα Κύπρο και παρέδωσε, όπως ανέφερε «ένα μέρος του λαού να πεινά».

«Με έχει αποκαλέσει λαϊκιστή» συνέχισε, σημειώνοντας πως ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε στο λαϊκισμό.

Πρόσθεσε ακόμη πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι  αυτός ο λαός να ζήσει χαρούμενος και ευτυχισμένος εδώ στην γη των πατέρων του και όχι ένα μέρος αυτού του λαού να πεινά.  Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει λέγοντας πως «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, εγώ συμπαρίσταμαι των πεινώντων» .

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Χριστόφια ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει  πολλά εκατομμύρια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απήντησε « του λέω απερίφραστα, ότι δεν τύχαμε κουρέματος, όπως έτυχαν εκείνοι που είχαν χρήματα στις τράπεζες». «Επειδή δεν είχαμε» είπε, «δεν κουρευτήκαμε».

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα παρακάτω, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε τον κ Χριστόφια δίδοντας του- όπως είπε- εξουσιοδότηση, να πάει σε όλες τις τράπεζες, σε όλους τους λογαριασμούς που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή και όσα έχει,  να τα πάρει.

«Είναι δικά του, να τα πάρει» είπε, τονίζοντας πως του δίνει αυτή την εξουσιοδότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...