Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη διαδήλωση στη Βουλή κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Μεγάλη διαδήλωση είναι σε εξέλιξη έξω από την κυπριακή Βουλή, στην οποία Ολομέλεια της οποίας τίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.


Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, τα οποία γράφουν «Βουλευτές προστατέψτε τον τόπο», «Αποκρατικοποίηση=ακριβότερο ρεύμα», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ» και «Δεν προσφερόμαστε για πώληση».


Οι διαδηλωτές υπολογίζονται γύρω στις 6.000 και η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


Κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν τόσο στη βόρεια πλευρά του κτιρίου της Βουλής, που γειτνιάζει με τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας όσο και επί της Λεωφόρου Νεχρού στα ανατολικά και στα δυτικά.
.
Συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν στα κάγκελα του χώρου στάθμευσης του παλιού νοσοκομείου, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν όλα τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.
  Τη Δευτέρα, ο χώρος πέριξ του κοινοβουλίου μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.


Πετώντας πλαστικά μπουκάλια νερού και φρούτα, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του κτηρίου.
 
Εκατοντάδες απεργοί φωνάζοντας «πουλημένοι» και γιουχαΐζοντας τους βουλευτές έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να περιορίσει τους διαδηλωτές. 

 Εργαζόμενοι της ΑΗΚ προκάλεσαν επίσης ζημιά στη γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...